جهت رسیدن به تکنیک های مطالعه موفق و موثر، نیاز به حافظه ای قوی داریم. گاه نیاز است در مطالعه ، مطالب را به حافظه بلندمدت انتقال دهیم.
حافظه را نوعی فعالیت در ذهن تعریف می کنند. که این امکان را برای ما فراهم می کند که حالاتی مثل احساسات و فکرها و حتی دردها را مجددا در فکر خود بازسازی کنیم.
از جمله ی رایج ترین موضوعات در دنیای امروز بحث تقویت آن خصوصا در عرصه ی علم الکترونیک و رایانه می باشد. سوال اساسی که در اینجا مطرح می شود این است که با تقویت حافظه ی رایانه ای آیا می توانیم آنها را با مغز انسان مقایسه کنیم؟ آیا اصلا این دو باهم قابل مقایسه هستند؟
یکی از اصلی ترین تفاوت های حافظه انسان با ضبط صوت یا رایانه درشیوه ی فراخوانی و دریافت داده های ذخیره شده است.
فاکتورهای عملی و جسمی در تقویت حافظه
تغذیه و بهداشت و ورزش مناسب. بدیهی ست که برای هر فعالیت روزمره این ها لازم و ضروری هستند.
انجام مسواک . این مورد به طور ویژه بسیار مناسب است.
خوردن غذاهای گلوکزدار و دارای کلسیم و فسفر و ویتامین. گلوکز دار مثل خرما و عسل و کلسیم و غیره مانند لبنیات و سبوس گندم و هویج و پرتقال.
انجام تمرین ورزشی مناسب بره صورت دم و بازدم.
انجام مطالعه به صورت چهل و پنج دقیقه مطالعه و ده دقیقه استراحت (متناوب).
میل کردن مویز در ناشتا و خوردن حلوا و گوشت نزدیک گردن و عسل و عدس باعث تقویت می گردد.
تقسیم بندی کلی حافظه
در نگاه نخست سه نوع است: کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت.
مطالبی که به حافظه کوتاه مدت سپرده می شوند معمولا تا ۲۴ ساعت ماندگاری دارند و سپس محو می شوند. مکانیزم مغزی ما به گونه ای است که بسیاری از محفوظات کوتاه مدت را تا زمان یاد شده نگه می دارد و سپس حذف می کند. آنچه باقی می ماند به حافظه میان مدت می رود و اگر از درجه اهمیت بالاتری برخوردار باشد، مانند مشاهده یک تصادف ، به بلند مدت سپرده می شوند.
گاه زمان نگهداری مطالب آموخته شده از ماه و سال فراتر می رود و تمام حیات انسان را دربر می گیرد. و گاه چنان که برای مثال در حفظ شماره تلفن آشنایان تجربه کرده ایم بیش از پانزده دقیقه به درازا نمی کشد. چرا؟ زیرا شماره مذکور را از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت منتقل نکرده ایم.
✅ نام کتاب : | اصول و تکنیکهای مطالعه مفید و موثر |
✅ ژانر کتاب : | آموزشی – فوت و فن – حافظه |
✅ نویسنده : | رضا فریدون نژاد |
✅ تعداد صفحات: | 80 صفحه |