نمایش فهرست مطالب
در کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر پرداخته می شود به:
- حجاب پیش از اسلام و واکنش مسلمانان
- در سایه قرآن
- مباحث فقهی بررسی تطابق آراء فقهی با میزان حجاب شرعی در عصر پیامبر
پوشش امری است که بیشترین درگیری ذهنی و مراقبت عملی را برای مومنان بوجود آورده است. نقش حجاب شرعی در زندگی روزمره مسلمانان با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست. اهمیت آن، از جمله ناشی از ذهنیتی است که ما مسلمانان در مورد میزان پوشیدگی حداکثری بوده، و از آن مهم تر پوشش همسران پیامبر، حضرت فاطمه و سایر بانوان آن زمان را سرتاسری دانسته و چه بسا اینان را همراه با روبند و یا پنهان در پس پرده تصور می کنیم.
حال پرسش اینجاست میزان پوشیدگی زن مطابق با همان ذهنیتی است که از ایشان داریم؟ آیا زنان شان دارای چادر، مقنعه ، بلوز مانتو و … بوده اند؟ و مردان از شورت شلوار پیراهن استفاده می کردند؟ وجود چنین تصوراتی ناشی از مقایسه حجاب و البسه ی رایج در عصر کنونی با وضعیت جامه های رایج در آن عصر می باشد.
در پاسخ باید گفت که اینها همه فاقد صحت است زیرا در آن زمان خبری از وجود شلوار، پیراهن، مانتو، مقنعه و چادر نبود. و علاوه بر آن پوشش در نزد پیامبر و مومنان صدر اسلام، در حدی که اینک مطرح است به دین گره نخورده بود.
بنابراین می بایست به بازنگری در متون دینی پرداخت تا حجاب واقعی مومنان عصر پیامبر که برگرفته از آیات الهی و ارشادات نبوی بود، را استخراج کرد. تا از رهگذر آن به درستی یا نادرستی ذهنیتی که از حجاب آنان داریم برسیم . و در نتیجه میزان پوشیدگی واقعی ایشان را به دست آوریم.
در دانلود کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر pdf می خواهم نتیجه پژوهشی که در مورد حجاب شرعی در عصر پیامبر انجام داده ام را شرح دهم. هرچند ادعای درستی راه طی شده در این مسیر را ندارم.
حجاب شرعی یعنی پوشش قسمت هایی از جسم که نباید لخت و عریان باشد. به این قسمتهایی که لازم است پوشیده باشند در لسان فقهی “عوره” گویند. در برابر عوره، واژه “معاری” را داریم که اشاره به قسمت هایی از اندام دارد که برهنه بودنشان عادی و جایز است.





برچسبدانلود رایگان کتاب دانلود رایگان کتاب pdf دانلود کتاب pdf دانلود کتاب مذهبی کتاب pdf کتاب تاریخی اسلام کتابهای pdf