دانلود کتاب زندگی و زمانه شاه

معرفی کوتاه کتاب

_____________

کتاب زندگی و زمانه شاه ،در پنج بخش تنظیم شده است

  • پدر و پسر
  • دوران دشوار
  • دوران شکوفائی
  • انقلاب و طنز
  • تبعید

بخش اول این روایت با تجربه های دوران کودکی محمد رضا آغاز می شود که به شکل گیری شخصیت و خلق و خوی او کمک کرد، و از همه مهم تر در این زمینه نفوذ پدرش بر او، و همچنین تأثیر دایه ایرانی، معلم سرخانه فرانسوی، و تحصیل در لو روزه است.

بخش دوم به نخستین دهه نشستن شاه بر تخت سلطنت اختصاص یافته است –آموزش عملی وی در هنر پادشاهی در دوره ای که وی با چالش های اشغال ایران، جنبش جدایی طلب در آذربایجان، ملی کردن نفت و کودتای ۲۸ مرداد روبرو شد.

بخش سوم با قرارداد کنسرسیوم آغاز می شود و در پی آن به سال های موفقیت آمیزی می پردازد که در آن ایران به نمونه بارز پیشرفت و توسعه و به قدرت اصلی منطقه بدل شد . در این بخش از جمله برداشت شاه از عدالت و دیدگاه او در مورد آینده در رابطه با مواضع سیاسی و خط مشی های وی در عرصه های داخلی و بین المللی مطرح می شود .

بخش چهارم به بحث درباره شاه و انقلاب می پردازد –چرا او و رژیمش آسیب پذیر و شکننده بودند و چرا و چگونه انقلابیان پیروز گشتند.

در بخش پنجم کتاب زندگی و زمانه شاه ، به بررسی دورانی که  شاه در تبعید به سر می برد، شرح رویارویی او با بیماری، رفتار دوستان پیشین ، سرگردانی ، و سرانجام، آخرین استراحتگاهی است که دوستش، انور سادات، در مصر در اختیارش گذاشت.

بخشی از کتاب زندگی و زمانه شاه

برنامه سوم و چهارم حجم زیادی از سرمایه های دولتی را به بخش های مختلف اقتصاد هدایت کردند. اقتصاد نیرو و توانی شگفت آور پیدا کرد. رشد صنعتی سالانه به ۱۵ یا ۱۶ درصد رسید، که فقط کره جنوبی به پای آن می رسید و تنها سنگاپور از آن جلوتر بود. مدیریت و سازماندهی جدیدی در جریان بود که واحدهای تولیدی قدیمی را احیا می کرد و واحدهایی جدید را راه می انداخت. کمک به منطقی تر شدن بخش خصوصی و رشد آن به سیاست رسمی بدل شد. وزارت اقتصاد معیارهایی را تعیین کرد و پیش از درخواست کمک مالی خواستار بررسی در مورد عملی بودن طرح ها شد، که هردو به توجیه افکار مربوط به فناوری، بازارها و سودآوری کمک می کرد. پیوندهای افقی و عمودی بین صنایع آکار و رفته رفته در برنامه توسعه دخالت داده شد.

برنامه ششم، که هرگز اجرا نشد، از برنامه آمایش سرزمین الهام گرفت، هشدارهای آن را قبول کرد و ضوابط و هنجارهای آن را به کار گرفت. در این برنامه استفاده از درآمدهای ناشی از نفت و گاز برای توسعه بخش های غیرنفتی راهبردی حیاتی به شمار آمده بود. برنامه ششم پیشرفتی جامع را براساس پیروی از توصیه های برنامه آمایش سرزمین در نظر داشت که تاکید آن بر توسعه انسانی و اجتماعی بود. می گفت رشد سریع به عدم تعادل بین گروه ها، منطقه ها و بخش های اقتصادی می انجامد. در رشد متعادل، ساختار اجتماعی حمایت می شود و محرومان از تخصیص عادلانه ی منابع سود می برند، به گونه ای که نیازهای اولیه و انسانی تمام افراد برآورده می شود. سرمایه گذاری در زمینه بهداشت، آموزش، مسکن، رفاه اجتماعی، فرهنگ و هنر، و توسعه شهری و روستایی در بالاترین اولویت قرار دارند. تمام اینها ابزاری برای رسیدن به هدفی بود که “تمدن بزرگ” نامیده می شد. تمدن بزرگ کتابی بود که شاه آن را در سال ۱۳۵۶ و پیش از سرنگونی تاج و تختش منتشر کرد و رویایی بود که در سراسر زندگی مسیر کار و کوشش او را تعیین می کرد. دیدگاهی در مورد آینده براساس میراث فرهنگی ایران.

✅ نام کتاب : زندگی و زمانه شاه
✅ ژانر کتاب : تاریخی – سیاسی
✅ نویسنده : غلامرضا افخمی
✅ تعداد صفحات:  1159 صفحه

اگر این کتاب رو خوندی حتما نکاتی ازش میدونی که بقیه میخوان بدونن، پایین برای ما بنویس..

دیدگاهتان را بنویسید

کتابهای پیشـنهادی برای شـما

_____________________________ _

تاریخ طبری
دو قرن سکوت
کتاب تاریخ ایران زمین
تاریخ شاهنشاهی رضا شاه پهلوی
کتاب تاریخ آمریکا
تقریرات مصدق در زندان
مایل هستید از جدیدترین اطلاعات با خبر شوید؟ ما جدیدترین مطالب مورد علاقه شما را پیشنهاد خواهیم داد خیر بله، فقط مورد علاقه ام باشه