برای تقویت حافظه تکنیک‌ها و راهکار‌های مختلفی وجود دارد، در این مطلب ۱۰ روش کاملا کاربردی و ساده برای تقویت حافظه و همینطور بهترین کتاب برای کمک به تقویت حافظه و تقویت مغز را به شما معرفی می‌کنیم. ابتدا باید بدانید که حافظه چگونه عمل می‌کند، در قدم اول هنگامی که یک صحنه را مشاهده می‌کنیم سیگنال‌هایی به بخشی از مغز ارسال می‌شود، در طول شبانه روز این تصاویر در مغز ما انباشت و ذخیره می‌شوند و اینگونه یک مورد در مغز و ذهن ما ذخیره می‌شود.
در ادامه روش‌هایی جالب و ساده برای تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز را برای شما شرح می‌دهیم.

معرفی بهترین کتاب برای تقویت حافظه

ابتدا از کتاب شروع می‌کنیم، کتاب‌ها معمولا تاثیر بیشتری نسبت به مطالعه مقالات علمی یا حتی نصیحت‌های دیگران بر روی هر شخص دارد، دلیل این موضوع به چند مورد برمی‌گردد، اولین مورد حافظه ماست که وقتی متنی را از روی صفحات کتاب مطالعه می‌کنیم نسبت به روش‌های دیگر مثل فیلم دیدن و … خیلی بهتر در حافظه ما جای می‌گیرد.

کتاب بی حد و مرز یکی از بهترین کتاب های پرورش و کنترل ذهن و مغز است که توسط جیم کوییک نوشته شده است. اگر به دنبال کتابی برای پرورش مغز و ذهن خود هستید مطالعه این کتاب را حتما به شما توصیه می‌کنیم پس با در نظر گرفتن این نکته می‌توان گفت مطالعه کتابی که در راستای تقویت حافظه ما باشد تاثیر بیشتری نسبت به گشتن در اینترنت و خواندن مقالات و تکنیک‌های مختلف تقویت حافظه دارد.

10 روش برای تقویت حافظه
۱۰ روش برای تقویت حافظه

۱۰ روش تقویت حافظه

یک باور اشتباه در رابطه با حافظه و مغز انسان وجود دارد، اکثر مردم فکر می‌کنند با مطالعه مطالب بیشتر و درگیر کردن حافظه باعث پر شدن فضای آن می‌شوند، اما اینگونه نیست! حافظه انسان مثل درایو کامپیوتری یا حافظه موبایل نیست که ظرفیتش تکمیل شود بلکه هرچقدر بیشتر از مغز و حافظه استفاده کنیم مانند یک عضله تقویت می‌شود و عملکرد آن بهبود می‌یابد.

در ادامه ۱۰ روش تقویت حافظه را برای شما با ذکر مثال آموزش می‌دهیم.

روش اول تقویت حافظه – مطالعه

روش اول مطالعه و یادگیری اطلاعات بیشتر است، همانطور که گفتیم هرچقدر از مغز و حافظه استفاده بیشتری بشود عملکرد آن بهبود پیدا می‌کند، پس به عنوان اولین روش برای تقویت حافظه مطالعه کتاب و یادگرفتن چیز‌های جدید را به شما توصیه می‌کنیم تا به عنوان اولین قدم حافظه خود را آهسته و پیوسته تقویت کنید.

روش دوم تقویت حافظه – ورزش

تحرک بدنی باعث می‌شود در مغز شما هورمون‌های مختلفی از جمله دوپامین ترشح شود، همین موضوع عملکرد مغز و حافظه شما را بهبود می‌دهد، از قدیم این ضرب المثل را شنیده‌اید که مغز سالم در بدن سالم است. اگر شما به شرایط جسمانی و بدن خودتان اهمیت ندهید این سیگنال را به مغز می‌فرستید که اهمیتی به خودتان نمی‌دهید پس چگونه انتظار دارید حافظه و مغز شما بهترین عملکرد را داشته باشند؟ قطعا بدون انجام ورزش و نرمش نمی‌توانید به بهترین نسخه خودتان تبدیل شوید.

روش سوم تقویت حافظه – بازی های فکری

یکی دیگر از روش های تقویت مغز انجام بازی‌های فکری و چالش بر‌انگیز است، شاید فکر کنید بازی برای کودکان است و یک فرد بزرگسال نباید وقتش را برای انجام بازی هدر بدهد اما سخت در اشتباه هستید. یک انسان حدود ۸۰ درصد از کارهای روزمره را بر اساس ذهن ناخودآگاه انجام می‌دهد و در اکثر موارد درگیر چالش‌ها و انتخاب نمی‌شود، با انجام بازی های فکری می‌توانید ذهن خود را به چالش بکشید و بدون داشتن عواقب به تصمیم‌گیری‌های لحظه‌ای و هیجانی بپردازید، در این شرایط ذهن و عملکرد حافظه شما درگیر تصمیم‌گیری‌های جدید می‌شود و به دلیل تمرین پیوسته بهبود می‌یابد.

روش چهارم بهبود عملکرد مغز – تغذیه مناسب

تغذیه مناسب یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در زمینه بهبود حافظه و عملکرد مغز است، همانطور که جیم کوییک نویسنده کتاب بی‌‌حد‌و‌مرز معتقد است تغذیه عاملی تاثیرگذار بر روی حافظه و تاکید زیادی بر حفظ سلامت و کیفیت تغذیه کرده است.

یکی از مواردی که به تقویت حافظه کمک می‌کند خوردن شکلات تلخ، گوشت ماهی تازه، گردو، بادام، پسته و حبوبات است. پس توصیه می‌کنیم برای بهبود حافظه یک برنامه غذایی سالم برای خودتان تنظیم کنید و به آن پایبند باشید.

روش پنجم پرورش مغز – خواب مناسب و کافی

خوابیدن چه ربطی به تقویت حافظه دارد؟ در تمام شبانه روز مغز ما فعال است و حتی در هنگام خواب نیز مغز فعالیت‌های خودش را پیگیری می‌کند، اما بهترین زمان برای استراحت و ریکاوری هنگام خواب است. در این زمان مغز عملکرد روزانه را بررسی می‌کند و آن‌ها را بازسازی می‌کند تا نکات لازم را در حافظه کوتاه مدت، بلند مدت یا به لایه های زیرین مغز انتقال دهد.

اگر خواب کافی نداشته باشیم این پردازش برای مغز بسیار دشوار می‌شود و قطعا حافظه و عملکرد ذهنی ما دچار افت شدیدی خواهد شد.

روش ششم کنترل ذهن – مدیتیشن

ششمین روش برای تقویت حافظه انجام مدیتیشن است، اگر نمی‌دانید که مدیتیشن چیست باید بگوییم یک نوع تکنیک است که باید تلاش کنید به هیچ چیزی فکر نکنید، برای مثال چند دقیقه در حالتی بسیار راحت بنشینید، چشمان خود را ببندید، عضلات خود را شل کنید و بدن را در یک حالت راحت قرار دهید، حالا نفس‌های عمیق را شروع کنید، دم – بازدم – دم – بازدم در همین حین سعی کنید به هیچ چیزی فکر نکنید، اگر فکر شما درگیر چیزهای مختلف می‌شود و به شما اجازه نمی‌دهد تا مدیتیشن کنید، شما هم بر علیه او باشید و با شمردن تعداد نفس‌های عمیق خود اجازه ندهید تا به چیزی دیگر فکر کند و خودتان را به ظاهر مشغول کنید.

به این روش مدیتیشن می‌گویند که از هزاران سال پیش تا امروز مورد تایید تمام اشخاص بزرگ دنیا قرار داشته و تکنیکی است که به جز سود و منفعت عایدی برای شما به همراه ندارد پس با خیالی آسوده مدیتیشن کنید تا ذهن سرکش‌تان را رام کنید.

روش هفتم بهبود حافظه – توجه کردن به دیگران

تا حالا فکر کردید چرا مکالمه‌ای که با یک شخص دیگر داشتید را فراموش کرده‌اید؟ دلیل این موضوع دقیقا یک چیز است، شما به صحبت‌های فرد مقابل به درستی توجه نکردید و احتمالا در ذهنتان چیزهایی را مرور کردید که باعث شده است تا تمرکز و دقت کافی را به صحبت فرد مقابل نداشته باشید..

اگر قصد دارید حافظه خود را تقویت کنید از امروز در مکالمات خود با افراد دقت بیشتری داشته باشید و سعی کنید تمام تمرکزتان را بر روی سخنان فرد مقابل قرار دهید و در حین گوش کردن، به هیچ چیز دیگری فکر نکنید. این موضوع نیاز به تمرین و تکرار دارد اما نتیجه نهایی متمرکز شدن شما و تقویت حافظه شما است، پس این نکته را جدی بگیرید.

روش هشتم بهبود عملکرد مغز – جویدن آدامس

یادمه چند سال پیش خودم شخصا هنگام انجام یک کار تمرکزی دوست داشتم یه چیزی را بجوم، گاهی برگ دستمال کاغذی را لول می‌کردم و به اندازه یک آدامس فشرده می‌کردم و با دندان فشار می‌دادم، گاهی یقه پولوشرت را می‌جویدم، بعد به این فکر افتادم چه کاریه؟ چرا آدامس نمی‌جوم؟ تحقیق کردم دیدم بله درسته، دانشمندان هم طبق تحقیقاتی که داشتند اعلام کرده بودند جویدن آدامس به افزایش سطح تمرکز کمک می‌کند.

وقتی سطح تمرکز شما افزایش یابد عملکرد مغز و حافظه شما هم بهبود پیدا می‌کند با دقت بیشتری وقایع را ثبت و ضبط می‌کند. پس جویدن آدامس هم نکته‌ای جالب و تاثیرگذار در زمینه بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه است.

روش نهم – کمتر از قبل تلویزیون تماشا کنید

هنگام مشاهده تلویزیون مغز ما در حالتی فرو می‌رود که هیچ کاری انجام نمی‌دهد و فقط ویدیو را برای ما نمایش می‌دهد، در این حالت هیچ‌گونه تصویر‌سازی، یا استفاده از دیگر قابلیت‌های مغز انجام نمی‌شود.این فرآیند در بلند مدت باعث ایجاد مشکلاتی در عملکرد مغز شما می‌شود. پس به جای تماشای تلویزیون و برنامه‌های مختلف و بی‌کاربرد، وقت ارزشمندتان را با مطالعه کتاب پر کنید تا حافظه شما تقویت شود.

روش دهم – ترکیبی

آخرین روش برای تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز ترکیبی از انجام کارهای مختلف است که در قالب یک روش برای شما شرح می‌دهیم.ابتدا سعی کنید در زندگی خود سلامت را اولویت قرار دهید و از استعمال دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی حتی برای یک شب خوشی پرهیز کنید، همچنین سعی کنید مطالب و نکاتی که یاد می‌گیرید با به دیگران انتقال و آموزش دهید، این موضوع یکی از برترین تکنیک ها برای به خاطر سپردن اطلاعات در حافظه مغز است.

در نهایت باید گفت برای تقویت حافظه انجام دادن کارهایی مثل مطالعه، ورزش، بازی های فکری، خوابیدن به مقدار کافی، متمرکز بودن و حتی جویدن آدامس می‌توانند مفید و کاربردی باشند. ممنون که تا انتهای مقاله ۱۰ روش تقویت حافظه همراه ما بودید.

دوست خوبم،نظرتو درباره این محتوا با ما به اشتراک بزار