نمایش فهرست مطالب
معرفی کتاب روانشناسی خودانگاره
کتاب روانشناسی خودانگاره مدلی از سیستم بازتعریف “من” به شکل مفاهیم پایه ای است. مفاهیمی مانند آزادی و خواست و خلق و خوی هنجاری به شکلی دقیق و مستند.
کتاب روانشناسی خودانگاره شروین وکیلی یکی از پنج نوشتار مجموعه ی زروان است.
همیشه بازسازی مفهوم من دغدغه روانشناسان، جامعه شناسان و فیلسوفان قرن بیستم بوده است. این مفهوم، روانشناسان را به دو جبهه و قطب ناهمساز جدا می کند. قطبی که هواداران مرکزیت و انسجام “من” را به همراه دارد و قطبی که معتقد به ساختگی بودن پدیده “من” هستند.
موضوع محوری این نوشتار همان مساله ی محوری مدرنیته، یعنی سوژه در موقعیت “اکنون” است. سوژه به عنوان هویتی روان شناختی، کالبدی زنده، و موقعیتی جامعه شناختی است که در اکنون، به مثابه عرصه ای از تلاقی گزینه های رفتاری، حضور دارد و در بستری برساخته از قدرت به انتخاب کردار خویش دست می یازد.
بررسی کتاب روانشناسی خودانگاره
هدف از این کتاب احیای مفهوم سوژه است. دستیابی به فراروایتی که همه چیز را توضیح دهد، با وجود ناممکن شدنش در عصر کنونی، همچنان از دید نگارنده مطلوب است. دانش یا در بستر توهم بزرگ دستیابی به واقعیت عینی رشد می کند یا در زمینه ی قصد بزرگ تری که هنگام از میان رفتن این توهم همچنان دستیابی به بازنمایی دقیق و کارآمدی از هستی را آماج کند. براین مبنا، در این نوشتار ناممکن بودن رویای دستیابی به نظریه ی فراگیر و منسجمی درباره ی همه چیز پذیرفته می شود، و حضور باطل نماها، گسست ها، نقاط ابهام و زیربنای سودجویانه و مبتنی بر میل غریزه ی حقیقت جویی رسمیت می یابد بی آن که نتیجه ی دلسرد کننده ی بی اعتباری دانش یا فرونهادن تلاش برای دستیابی به نظریه ای در حد امکان فراگیر و در حد امکان منسجم پذیرفته گردد.
برچسبدانلود پی دی اف دانلود کتاب روانشناسی کتاب های روانشناسی فردی